Egy különleges álom - olvasandó 1Thessz 4, 13-18

2017.01.10 00:05

Volt egy különleges álma, amelyből semmilyen áron nem szeretett volna felébredni, de valami miatt mégiscsak felébredt. Utána gyorsan visszafeküdt, hogy ismét ugyanazt álmodja, amit azelőtt. A férfit álmában farkasok üldözték és amikor már majdnem utolérték, széttárt karjait vállmagasságig felemelte és a földtől elrugaszkodva szállt egyenest a magasba. Valami csodálatos volt. Mosolyogva nézte üldözőit, ahogyan a földön követték. Magas épületeket, erdőket, gyönyörű tájakat átszelve nagyon élvezte ezt a repülést. Hol fénygyorsasággal, hol csak alig haladva szállt a levegőben.

 

Gondolom, hogy hasonló lesz az elragadtatás is, amikor Jézus az Ő dicsőségében visszajön és először feltámasztja a benne elhunytakat és utána azokat ragadja magához, akik élnek és hisznek benne.

Ezért senki se legyen tudatlan e felől, hogy ne érjen bennünket meglepetésszerűen ez a csodálatos élmény. Nehogy túlságosan a földiekhez ragaszkodva, amely amúgy is kárhozatra van ítélve itt kelljen maradnunk. Higgyünk hát benne mindannyian.

 

Imádság: ÚR Jézus Krisztus, kérünk adj hitet azoknak, akik még mindig kételkednek ebben, és erősítsd a benned hívőket. Ámen